Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Emma

Personenzahl_Emma


  
Afvaarthaven: Lemmer
Vaargebied: IJsselmeer, Friese binnenwateren, Waddenzee

DSC_0156

Ondanks het traditionele uiterlijk van de Emma bevindt zich onder de luikenkap een comfortabel interieur.

Aan dek biedt de Emma een ruime zithoek. Terwijl u geniet van een drankje kijkt u naar een prachtige zonsondergang het leven in de haven of het opspattende water tijdens het zeilen.
  
Dit stabiele, traditionele zeilschip is bijzonder geschikt voor een ontspannen (meerdaagse) zeiltocht met familie, vrienden, collega's, een vereniging of schoolklas. 

Geniet van een internetvrij, ontspannen verblijf aan boord van de Emma!

Zeilen op de Emma

Emma-03 L

Als het aan Peter ligt draait de motor zo weinig mogelijk. Dus liefhebbers van zeilen komen op de Emma zeker aan hun trekken. Zeilen op de Emma betekent zoveel mogelijk gebruik maken van de wind en dus klimaatneutraal van de ene naar de andere plaats!

Vanuit haar thuishaven Lemmer zeilt de Emma zowel op de Friese binnenwateren, als ook op het IJsselmeer en bij langere tochten op de Waddenzee. Vanwege de geringe diepgang van dit zeilschip kan er bij geschikt getijde prima droog gevallen worden op een zandplaat. 
Bij een tocht door Friesland legt Peter graag aan op 'Konijneneiland', een eiland in het Heegermeer in de buurt van Heeg. Een kampvuur of spelletje veldvoetbal geven uw vakantie op het water net wat extra's!

Tijdens het zeilen kan de groep helpen bij het hijsen en strijken van de zeilen en andere werkzaamheden aan dek. De matroos geeft de nodige aanwijzingen. Bekijk het vaargebied

De bemanning van de Emma

Eigenaar en schipper Peter Spek had het druk genoeg als wiskundeleraar en software expert. Maar zeilen, ver weg van de steeds verder toenemende drukte op de wal, had toch een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dat leidde tot de aanschaf van de Emma.
Peter is een enthousiaste zeiler met een enorme kennis van het vaargebied. Hij laat zijn gasten graag meegenieten van de mooie en rustige plaatsen rond het IJsselmeer, de Waddenzee en in Friesland.

Indeling

Emma Plattegrond

De salon bestaat uit twee grote tafels met banken. Hier is voldoende plaats voor 20 gasten. En wat is er gezelliger als na een actieve zeildag genieten van een heerlijk maaltijd bij een knapperende houtkachel?!
In de ruime, compleet uitgeruste keuken vindt u een gasfornuis met 5 pitten, een oven en een koelkast.

De Emma beschikt over 7 slaaphutten met in totaal 20 kooien. Deze zijn verdeeld over 2 vierpersoons hutten met 2 stapelbedden per hut, 2 driepersoons hutten en 3 tweepersoons hutten. Alle hutten beschikken over een wastafeltje.
Faciliteiten Emma

Geschiedenis van de Emma

De Emma liep in 1889 van stapel. Vanaf ca. 1880 werden ijzeren tjalken gebouwd; welke werf dit schip gebouwd heeft is helaas niet bekend. Tjalken werden als vrachtschip gebruikt voornamelijk op de Nederlandse wateren. Ze waren het meestverbreide binnenvaartuig. Dit vooral vanwege een groot laadvermogen en de vlakke brede bodem, waardoor het schip op zowel grote, diepe als kleine, nauwe wateren kon varen.

De Emma is volledig gerenoveerd tot een comfortabel zeilschip met ruim dagverblijf en efficiŽnte hutindeling. Het zeilplan werd begin van de 21ste eeuw weer omgebouwd naar de ook in 1889 bestaande 1-mast gaffeltuigage, wat zowel de zeileigenschappen als de traditionele uitstraling zeer ten goede komt.
   

De Bemanning
  • Schipper en eigenaar Peter M. Spek
Voorzieningen
Personenzahl_Emma
  • 7 comfortabele hutten
  • Tot 20 slaapplaatsen
  • Sfeervolle salon en ruime keuken
  • Zeer kindvriendelijk schip (en schipper)
  • Salon voorzien van houtkachel

Vergelijkbare schepen

De Onderneming

De Onderneming

Paviljoentjalk - Lemmer
20
13

De Onderneming

Paviljoentjalk - Lemmer
20
13
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16
Zeven Wouden

Zeven Wouden

Tweemastklipper - Stavoren
25
24

Zeven Wouden

Tweemastklipper - Stavoren
25
24
Alida

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24